Hopp til innholdet

Om oss

Jeg kan nesten ikke tro at jeg lanserer denne nettsiden 2 år etter at jeg begynte å skape meg selv en jobb som omreisende sykkelreparatør. Før denne skjebnesrike dagen 18. mars 2020 hadde sykling og sykler kun vært en lidenskap. Jeg så aldri på det som en kompetanse at jeg kunne vedlikeholde og fikse min egen sykkel.

Jeg mistet mitt inntekts grunnlag når pandemien inntraff. Hadde 20 års karriere som frilans skuespiller og danser både på Island og i Norge. Jeg ville ikke bruke energien på å fylle ut skjemaer og søke om krisestøtte eller annet og ville heller finne en måte å livnære meg på. Jeg måtte bare finne på noet, og det måtte skje fort.

Da min eks kone trengte hjelp med sykkelen sin mens hun ventet i karantene fikset jeg den i hagen hennes. Vi holdt god avstand og snakket sammen gjennom vinduet på andre etasje. Vi snakket om at det var sikkert flere som trengte slik hjelp fremover.

Jeg kjøpte sykkeldeler i Clas Ohlson for de siste 1500 kr. jeg hadde til overs. Så fylte jeg opp gamle jobb sekken med en sliten pumpe og sykkeldeler.

Jeg angret med engang på vei hjem, men heldigvis ringte naboen min og spurte om jeg hadde en sykkelpumpe. Da var jeg i gang.

Datteren min på 12 tegnet logo for meg og en god nabo hjalp meg å skrive tekst til Facebook siden.

Det var starten på sykkeleventyret. Ett år senere åpnet jeg verksted på Trondheimsveien 82 og hadde 4 ansatte over sesongen. Det var en så god følelse av alle de positive kundemøtene at jeg bestemte meg for å prioriterer Sykkelsjappa og bygge den opp til å bli et trygt arbeidsplass for flere.

Nå har Ivars Sykkelsjappe blitt et etablert varemerke innen sykkelservice i Oslo og vi har reparert flere hundre sykler i året.

Det er ingen investor eller bank som har vært bak sykkelsjappa. Kun ståpå vilje og fantastiske kunder som har heiet på Ivars Sykkelsjappe hele veien. Uten dere hadde dette ikke vært mulig.

Verkstedet er vel opplyst med grønn plante i vinduet og mange sykler inne.

Hva?

Nå jobbes det med å forberede oss for sesongen. Vi må bestille nødvendige sykkeldeler, designe denne nettsiden du ser her og ansette flere dyktige sykkelmekanikere.

Vi utvikler nå miljøvennlige prosesser og satser på å resirkulere alt avfall i sjappa. Det tar selvsagt tid og resurser å organisere miljøvennlige systemer men vi synes at det er veldig viktig.


Ansatte i Ivars Sykkelsjappe

Vi har vært heldig med ansatte i sjappa og over 10 forskjellige nasjonaliteter som har jobbet her fra starten. Arbeidsspråket er Norsk og Engelsk. De som ønsker seg å bli flinkere å snakke norsk har en god anledning til det mens de jobber fordi at alle mekanikerne er i kontakt med folk.

Nå består kjernen av meg, Ivar Ørn, Anton, Emil og Renato. På sommeren jobber her ungdommer som lærlinger.


Manifesto

  1. Gjøre det enkelt for alle å eie og vedlikeholde sin sykkel.
  2. Oppfordre til gjenbruk og gi eldre sykler langt liv.
  3. Fikse alle typer sykler, gamle og nye.
  4. Alle avgjørelser blir tatt av hensyn til miljø og bærekraft.
  5. Fremme sykkelkulturen i Norge.
  6. Dele kunnskap om sykler og vedlikhold.
  7. Skape flere arbeidsplasser.
  8. Gi arbeid til folk uavhengig av alder og etnisitet.
  9. Bruke 10% av overskuddet til å støtte unge som vokser opp i fattigdom eller ved vanskelig forhold hjemme. Støtten går til å øke kompetanse, gi mulighet til fritidsaktivitet og selvstyrking.
  10. Sykkelsjappa jobber altid mot likestilling på arbeidsplassen og i samfunnet.